Vecka tre i Sri Lanka

Måste erkänna att jag inte har någon jättekoll på vilken vecka som började när, och varje inlägg kanske inte har precis sju dagar, men jag försöker få lagom långa inlägg.
 
Tuk-tuk ned till Unawatuna, och där väntade vårt, enligt mig, finaste boendet på hela resan. Första platsen med Aircondition också, och det var magiskt. 
 
Denna dag var vi på stranden och kollade i små affärer längst vägen. På kvällen blev det också mat på en vegetarisk resturang! Det var så otroligt gott. 
 
 
Dag två i Unawatuna åkte vi till en Herbal garden där de visade en massvis med växter och vad de gjorde av dem. Efter detta åkte vi till Jungle Beach och det var helt underbart. Man fick gå i en fem, tio minuter genom djungel för att komma fram till stranden. Det var inte en stor strand och inte för mycket folk. 
 
 
Dagen därpå gick vi till tåget för att åka till Mirissa. Det tog inte allt för lång tid med tåg dit och det var inte alls fullt. Tågstationen i Mirissa låg dock mitt ute i  ingenstans och det tog ett tag innan vi kom fram till vårt nya boende. När vi var där gick vi direkt och åt innan vi hängde vid poolen som fanns. På kvällen gick vi ned till stranden, och där fanns det jättemånga resturanger, och vi hamnade på något rasta-inspirerande ställe. God mat och verkligen en fin strand!
 
Morgonen därpå gick vi upp vid 06 för att åka till hamnen. Vi skulle på båttur för att få se delfiner och valar. Och så blev det också, det var helt otroligt! 
 
 
 
 
 
När vi kom hem märkte vi att jag drabbats av solsting och jag tror att jag fick någon form av panikångest dessutom, och det är något av det läskigaste jag varit med om. Vi hade dessutom ingen ström (den hade försvunnit i typ hela komunen) och därför ingen fläkt eller sval dusch etc. Det var så otroligt varmt och jag hade ingen aning omk vad som hände. Det blev tack och lov bättre och på kvällen blev det middag på samma ställe som innan!
 
 
 
Nästa plats vi skulle till gick inte tågen till, så vi fick ta tuk-tuk igen och det är trångt när man är tre stycken med stora ryggsäckar, men visst funkar det. 
 
Vi hade inte bokat något men stannade hos en jättetrevlig lankesisk familj. Dagarna där, i Tangalle, var mycket bra, trots att toan knappt gick att spola. Vilket inte är ett världsproblem och vi mådde ju bra. Dessutom träffade vi ett jättetrevligt par från Usa, jag hängde även med dem och det var skönt att vara iväg lite från föräldrarna ;)
 
Nästa stopp: Kataragama!
 
 
Allmänt, Resor | |
Upp