Utvekclingen

När jag började rida Rosen hade jag ingen erfarenhet av islandshästar. Allting var nytt för mig och bara det att stiglädren skulle vara långa, och att man inte hade benskydd - var konstigt.
 
Dessutom var jag liten, både i åldern och fysiskt. Jag tycker dt är pinsamt att se tillbaks på bilder på mig och Rosen, men samtidigt så ger det mig lite push eftersom jag inser hur långt vi har kommit. 
 
 
Även vid köpet av Rosen var jag så okunnig, kring allt. Och jag säger inte att jag vet allting nu, för det gör jag verkligen, verkligen inte. Men, jag har fått mer skinn på näsan och vet bättre vad jag sysslar med, men kan fortfarande gör mig själv osäker när jag ser hur andra gör. Då ifrågasätter jag ofta om jag gör fel eller om jag helt och hållet missat något. Men, samtidigt så vet jag att så länge Rosen mår bra och är nöjd så är det rätt just då. 
 
Sen är det aldrig fel att ändra saker och ting eller testa på nya grejer.
 
 
Tillexempel var jag och Rosen på ridläger i somras. Något som jag gärna skulle göra varje sommar nu, men vad det gäller pengar så måste man prioritera. 
 
Vi har också haft många bettlösa perioder vilket inte fungerat kanon. Men här är det jag som  inte kan tillräckligt men också Rosen som varit helt ny. För tillfället rider vi mest med bett, tyvärr. 
 
Min sits har verkligen blivit bättre måste jag säga, trots att den inte är perfekt. Även min användning av eftergifter och hela kroppen har blivit en enorm skillnad. Vi har fortsättningsvis svårt med tölten både hon och jag, och just nu har jag varit i stallet alldels för lite för att vänta mig något annat, men trots det så har en otrolig förbättring skett. 
 
Dessutom känner vi varandra bättre och jag har lärt mig att sätta tydliga gränser och inte ändra mig från dag till dag. Jag har lärt mig väldigt mycket.
 
Iallafall är jag så otroligt glad över att få spendera så mycket tid med denna underbara, och jag hoppas att jag kommer kunna det i många år till. Jag älskar henne något oerhört.
 
 
Kram!
Allmänt, Vardag med häst | |
#1 - - Julia Forsbacka:

Alltid härligt att se utveckling. Ogillar också att kolla på gamla bilder för det ser väldigt... dåligt ut.

Svar: Ja! Precis, haha!
Silke

Upp