Att nå dit man vill - Varför just djurrätt?

Då och då händer det att jag får frågan varför djur är så viktiga för mig och hur det kommer sig att jag väljer att brinna för djurrätt. Något som jag har svårt att ge ett kort och konkret svar på. Jag tänkte skriva ned lite av mina tankar varför det kan komma sig.
 
Vad är meningen med livet? Jag har ingen aning och jag tror att det är just en egen mening man måste hitta för att kunna kämpa för saker. Min mening är att kunna göra skilnad på något sätt, och för mig är det mest att få djurens röst hörd! 
 
För jag skulle gärna kämpa lika hårt för både Feminism, Anti-Rasism och att få fred på jorden. Men mitt kall är djurrätt och det kommer nog alltid vara de jag kämpar extra för, och det är det jag är mest insatt i för tillfället. Missförstå mig inte, jag är feminist och antirasist, verkligen och självklart! Genom att kämpa för djuren vill jag sprida budskapet att ALLA är lika mycket värda!
 
 
Jag måste ha något att kämpa för som faktiskt betyder något för mig. Av någon anledning har Djur en av de största delarna i mitt hjärta och tack vare detta vet jag att jag på något sätt vill och kan göra skillnad för dem. Jag har dem att kämpa för.
 
Samtidigt så kan jag inte göra mycket. Men, jag sprider mitt budskap varje dag, bara genom att handla djurvänligt och att få alla att veta varför jag väljer vego. Och jag drömmer och försöker hitta vägar att kunna komma långt i framtiden. Något jag är riktigt glad och stolt över är att jag fått Praoplats hos Djurens Rätts kontor! En bra början tycker jag iallafall och jag ville det så otroligt gärna, det kan mina vänner och min familj intyga. 
 
Enda sättet att nå dit man vill är att kämpa. Och det kan vara skitsvårt, jobbigt som f*n, och inte roligt alla dagar, men om man verkligen vill nå någon stans så måste man också börja på något plan. Absolut kan pengar och tur ge mycket. Men låt oss alla leva efter detta citatet:
 
 
Jag har inte alltid lust att kämpa för det jag vill. Hade gärna fått allt serverat på ett guldfat men det kommer jag inte få och jag tror det är viktigt att kämpa för att nå sina mål. Jag skulle dock säga att jag är ganska lat, men bättrar på mig och försöker se varje dag och varje ny händelse som ett nytt kapitel! 
 
Jag drömmer om att få jobba med djurrätt. Eller med djur, vilket plan som helst förutom något som förtrycker dem. Men något jag för tillfället skulle vilja satsa på i framtiden är att få jobba med djurrättsfrågor i rätten. Det skulle kännas så bra att vara med och påverka så stort. Men det är nog en lång väg dit och mycket jag vill göra på vägen.
 
Jag har dessutom annat som jag vill göra i mitt liv. Jag har mer och mer börjat känna att jag gärna spenderar pengar på att resa. Inte på ett speciellt lyxigt vis, gärna backapackar jag, bor med lokalbefolkning och ser nya världar. Detta skulle jag gärna göre med en kompis om några år, men även spara några resemål till resten av mitt liv!
 
Självklart skulle det också vara kul med en blogg som växer. För att kunna sprida veganism och min syn på djurrätt osv. Men det krävs mycket för att uppnå det också och jag har inte riktigt tid och idé för att börja på det än, men hoppas snart bygga upp min blogg mer och mer. Dock går skolan före.
 
Jag ser min framtid som vegan, fortsättningsvis. Jag hoppas och tror att jag kommer vara vegan resten av livet då jag anser att det är det enda rätta och det klokaste, men värderingar kan ju ändras. Men mitt delmål 1 är jag snart framme vid - 24 april har jag varit vegan i ett år. Helt fantastiskt och jag vill bara skrika det till alla som sa att jag inte skulle klara det.
 
 
Vad ska jag mer säga? Jag har snart klarat att vara vegan i ett år och jag vet att man kan klara det mesta - så länge man vill det. Det är svårt att kämpa för något någon annan tvingar en till eller som man är osäker på. 
 
Följ hjärtat, eller gör det som känns bäst. Så länge det inte skadar någon annan. 
 
Välj Vego,
kram!
Allmänt, Djurrätt, Långt & läsvärt | |
Upp