Dokumentärer jag rekommenderar

Jag älskar att titta på dokumentärer. Jag får information som jag kan forska om mer och gör att jag lär mer. 

Earthlings var en av de första jag såg om just hur djur behandlas. Och detta omfattar allt - alla djur i matindustrin, klädindustrin, underhållning och uppfödning. Jag hade ingen aning. Ingen aning. För det är så sjukt. Det är så sjukt att vi sätter oss över dessa djuren, och låter oss plåga dem. För det är lagligt. Och hemskt. Sevärd dokumentär och brukar hittas på Youtube.

 

101 reasons to go vegan, är inspelat från en föreläsning, men otroligt bra! Mannen som talar gör det väldigt informativt, lärorikt och samtidigt med humor.

 Cowspiracy kan väl ingen ha missat??? Handlar om hur miljön blir påverkad av boskapsindustrin.

Blackfish. En mycket lärorik dokumentär. Jag har varit emot djur på djurpark i flera år, men detta fick mig att inse varför det är rätt att bojkotta djurparker! Blackfish handlar om späckhuggarna i fångenskap på Sea World.

 

När jag såg The Cove fick  jag på riktigt en VADHÅLLERVIPÅRIKTIGTPÅMEDIVÄRLDEN-känsla. Jag brukar få såna känslor dagligen, men det var första gången på ett tag och usch. Dokumentären handlar om Delfinjakten i Japan. 

 

 

Sharkwater skulle jag vilja visa alla mina hajrädda vänner. Hajar är inte farliga, de är lika mycket ett vanligt djur och bara för att man alltid gör hajattacker till så stora händelser så döljer man det faktum att fler människor dör pga. elefanter varje år. Hajar är också snälla djur. 

 

 
De flesta kan hittas på Youtube eller på streaming.
Allmänt, Djurrätt | |
Upp