Kontrasten mellan bra och dåligt

Varje dag när man håller på med djur, och i detta fall hästar, måste man se till så mycket mer än en själv (om man tänker på det som en sport). Det handlar inte bara om att du själv ska ha vaknat på rätt sida och vara motiverad till att bra ridpass - det måste även hästen. Vissa dagar är inte hästen taggad över huvudtaget, och vissa dagar är inte du det heller. 
 
I torsdags red jag på banan och det var tölt som stod på schemat, då tisdagens töltpass gått så otroligt bra. Men, det slutade mest med att jag var frustrerad, det var inte det bästa ridpasset kan jag ju säga. Jag var nog ganska låst i kroppen och Rosen likaså, och jag kände mig bara sämre och sämre. Efter 20 mminuter av dålig träning klappade jag om Rosen och vi tackade för dagen. Och efter ett sådant ridpass känns det som att jag är sämst på allt. Ridningen är det jag tycker jag är hyfsat bra på trots att jag inte är på en hög nivå på det sättet, men medans andra kan sjunga, spela fotboll, rita och räkna matte så kan jag ändå försöka ha ridningen som min grej. Men efter en sådant ridpass åker jag hem och kvällen är fröstörd.
 
Idag däremot gick allt jättebra. Tölten var väl inte den bästa, men vi gjorde så gott vi kunde och i övrigt så gick allt jättebra. Hon var mjuk i hela kroppen från början och jag är jättenöjd med dagens träning. Och efter detta ridpasset känner jag mig stolt över mig och Rosen. Jag är glad, och känner att jag åstakommit något med dagen.
 
Himmelen var väldigt fin idag.
 
 
Tack Rosen för att du ställer upp för mig och försöker ditt bästa, och förlåt mig när jag är otydlig. 
Allmänt | |
Upp