Been there done that

Well, guys. FRÅGESTUND OM VEGANISM HÄR.
 
Blä vad trött jag var när jag vaknade. Kändes bättre när jag fått på mig en snygg outfit och fräschat till ansiktet. 
 
Seg skoldag och bara övning inför prov, förutom på idrotten då jag knappt kunde vara med då jag varit sjuk. Sen var det bara att vänta i skolan tills bussen och åkte till stallet. Borstade hästen, och tog 20min på ridbanan. 
 
Det gick bra, tränade på ökningar och saktningar, samt längningar. Hon frågade väldigt mycket, men det gick ok. Ska rida lektion imorgon, det var ett tag sen så det är på tiden. 
 
Hur gick ert senaste ridpass? Scrolla ned till frågestunden!
 
Vardag med häst | | En kommentar |

Veganfrågor

Drar igång en liten frågestund såhär spontant. Har varit vegan i en månad nu och det kanske finns saker ni undrar? Inga frågor är dåliga!
 
Men det behöver inte vara om just veganism, men allt som rör djur och djurrätt, det kan vara mina personliga åsikter eller lite mer fakta ni undrar kring. 
 
Får se när jag svarar på frågorna - så snart som möjligt iallafall!
Jag toppar av med en mycket sevärd liten film:
Veganmat <3
 
Allmänt, Q&A | VEGAN, veganskt | | 4 kommentarer |

Praktik

Hej hörni!
 
Åh vet ni? Jag har haft praktik i veckan! 
 
Jag och två andra tjejer var på ett stall här vart vi bor. Vi hade inte fria praktikval, så man fick välja på det som fanns. 
 
 
Det har varit jobbitg, men framförallt lärorikt och intressant. Jag stödjer då inte den verksamheten till 100, men det var väldigt kul. Till skolan skulle vi skriva en uppsats om praktiken så här får ni en liten del av det:

Det första vi fick göra var att tvätta vattenkoppar och krubbor i skolhästarnas boxar. Man fick börja med att blöta ned med svamp innan man skrubbade och tog bort vattnet och torkade rent. Tre personer och 20 boxar (då det var några fler än skolhästarnas krubbor och vattenkoppar som skulle göras rent) tog allt som allt 40minuter. 

 Några av hästarna i stallet är ägarnas egna eller under utbildning hos dem. Resterande som inte heller är skolhästar är inackorderade - andras hästar som står i stallet. 

 En av verksamhetens egna sto är dräktigt och vi fick då byta ut underlaget i hennes box inför fölning. Vi tog bort allt torv och lät bädden ligga kvar i botten. Sen var det dags att gå runt fyra vändor med halm in till boxen. 

Sen gjorde vi alla tre lite olika uppgifter - jag ryktade en häst samtidigt som de andra lindade ihop lindor och gjorde rent några fler krubbor och vattenkoppar. 

Innan lunch fick vi också plocka 3kg gräs till en häst, putsa träns och sadelgjordar och städa ett element. 

Efter lunch städade vi i ”lilla sadelkammaren” och sen jämnade vi ut/krattade uteridbanan och blockade bort storsten och packade några höpåsar. Efter det han vi mocka fem hagar innan alla hästarna skulle in. Ridskolehästarna springer in själva, men resterande som skulle in fick vi hjälpa till att ta in.

Innan vi slutade han vi rykta några hästar dessutom. 

Nästa dag började vi med att mocka ridskolehästarnas stall. När vi var klara med det fyllde vi höpåsar och foder. Det tog ett tag, och efter det fick vi bära täcken av alla slag upp till en vind. Sen lindade vi upp fler benlindor och planterade blommor. Det tog också ett bra tag och därefter mockade vi två hagar innan vi tog lunch.

 Sen i några timmar fick vi sopa stora sadelkammaren och skrubba sex stycken boxaar, som var riktigt skitiga. Något av det sista vi gjorde var att mocka en stor hage, inan vi fick rykta några hästar.


 
Allmänt | | En kommentar |
Upp