I toppskick!

Den senaste veckan har alla ridpass varit underbara. Rosen har frågat mycket, vilket jag tycker är bra, och hon har varit följsam i sina rörelser. Hon har för det mesta gjord det jag velat utan mycket problem, det är så skönt!
 
I söndags red jag Rosen med en Sella sadel. Så skön och Rosen gillade den. Hon var mjuk hela passet och även i högervarv, som hon har svårt i! Tappade nästan hakan när hon tillochmed böjde sig i höger trav och galopp!! Kan det bero på sadeln?
 
Iallafall, jag tränade henne mycket i trav. Både så att hon fick jobba, men hon fick också springa av sig på längre tyglar, samma upplägg blev det i galoppen. Igår gick också högervarvet helt sjukt bra! 
 
Åh jag älskardenna häst!
Allmänt | | Kommentera |

Vad ska man göra i regnet?

 
 
BAM! Och så har jag ett par stressiga dagar framför mig :) Två dagar med troligtvis regn också, diss!
 
På onsdag, typ vid 16 (ca. direkt när jag kommit hem från skolan) väntar en 6h lång bilresa. Vi ska till vårt land, och våra två tidigare fosterbarn, 9-10 år, som bor hos min faster, ska också med! Det ska bli väldigt mysigt.
 
Men, mycket att hinna mes dagarna innan;
 
Måndag: Skola till 16. Rida, ev. testa ny sadel och fodra. Hem, skriva lite på två inlämningar till torsdag. Baka till fika i skolan, städa mitt rum, ev. blogga.
Tisdag: Skola till 16. Rida, springa av Rosen ev. testa sadel inför vila. Hem, fortsätta på uppsatserna, packa, städa till Hilmer och Hilma.
Onsdag: Skola till antingen 1415 eller 1500. Hem, fixa det sista, åka till landet.
Torsdag -Tisdag: Landet
Vardag | | Kommentera |

Sadelprovning & miss i planeringen

Nu spolar vi tillbaks till onsdag.
 
Kommer till stallet, det var svinkallt! Jag skyndade mig med att sadla så att jag fick hoppa upp i sadeln och rida. Rosen var heeeelt fantastisk. Hon var lite slö i skritten, men allt annat gick bra. Jag gjorde mycket volter när jag skrittade fram för att hon skulla böja sig och stretcha lite. 
 
Sen travade vi mycket. Ökade och saktade ner i traven och hon förstod snabbt. Ja satt ned i traven och Rosen var så följsam!
 
Självklart tog vi lite galopper och det gick helt ok. Hon spreng lätt "ifrån mig" men hon lyssnade på avsaktningarna. Till sist tog vi lite tölt innan jag skrittade av henne 20min i skogen!
 
Fredag:
 
Markträning stod på schemat, och så blev det. Dessutom bettlöst, och jag är nöjd med allt vi gjorde! Jag "red från marken", dvs. står vid manken och har tyglar. Vi gjorde många olika övningar och i slutet smackade jag på så att hon fick springa av sig lite i galopp också.
 
Lördag:
 
Tanken var uteritt, men så blev det inte. Istället snackade jag lite sadel med stallägarna, som är världens bästa som hjälper till. Jag fick testa en av deras sadlar på Pan, och den var så skön! Jag kännde att jag haft fel sadel, jag satt så bra i denna och Pan, han är så fin! Jag red pan lite också, innan jag tog in och borstade Rosen. 
 
Idag:
 
Så, tanken var att jag skulle rida idag och testa sadeln på Rosen. Men, det spöregnar idag. Får tvinga mig ut till stallet ändå, men har massor att göra idag!
 
Saker att hinna med:
 
Städa mitt rum
Storstäda till Hilmer och Hilma
Packa till landet (åker på onsdag)
Plugga
Skriva blogginlägg
Åka till stallet
 
Så, nu kanskeeee jag ska hoppa upp ur sängen och börja dagen, eller vad säger ni?
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp