Senaste fyra

Blivit ett smått eko här på bloggen, inte haft så mycket att skriva om då jag inte funnit insperation och känner att det inte finns tid att ta bilder heller.
 
I onsdags gick jag hem till Nike efter skolan och var där i någon timme innan jag tog bussen hem.
 
Tanken har varit, under de senaste dagarna, att plugga, massvis. Men, det finns ju roligare saker. Har dock pluggat en timme / dag och gjort läxor, men har lite smått ångest inför nästa vecka då jag har två prov, som jag känner mig osäker på.
 
Iallafall hade jag, Nike och Majken bestämt att hänga igår, efter skolan. Så vid 14 tog vi bussen till stallet och jag trimmade Rosen lite. Mycket galopp och tölt och mina kompisar fick skritta av henne. Allt gick bra och hon var mycket framåt men höll sig lugn. 
 
Vi tre skulle ha myskväll sedan, men var lite spontana så det slutade med att vi var sju stycken hemma hos mig, då några killar från klassen också kom över.
 
Det blev en rolig kväll och Nike stannade kvar under natten. Vi åt en brakar frukost med både vofflor med ananas samt sojghurt och egengjord granola-muesli. 
 
Allmänt, Vardag | | Kommentera |

Tisdagens pass - alla gångarter

 
Anlände till stallet idag strax efter arton-noll noll. Rosen stod fint och väntade vid staketet så det var ju inget problem att hämta in henne. Hon var väldigt ren så visiterade henne snabbt och borstade igenom henne samt kratsade hovar. Vanligtvis är svansen a big mess men sedan att jag borstade ut den samt klippte den i lördags, då den nästan släpade i marken, så var den utredd fortfarande.
 
All skötsel innan ridning gick bra och jag for ned till ridbanan med pannlampa på hjälmen och vår, ganska dåliga belysning till ridbanan tänd. 
 
Skrittade fram henne nästan tio minuter för att få henne att lyssna. Varierade mellan volter, halter och böjde henne så gott det gick. Vänster varv gick som vanligt bra medans hon är svår att få avslappnad och mjuk i höger varv. Gjorde så gott det gick.
 
Passade på att ta tölten innan traven då det brukar vara lättast. Målet idag var ett helt varv i tölt samt en samlad galopp. Då jag knappt fått henne att tölta på länge så var det svårt och blev nästan lite för hård i handen och fokuserade lite för mycket på mina ben vilket gjorde att jag nästan glömde av att vara mjuk och rörlig i handen. Men det gick bra iallafall, och jag fick tillochmed två töltvarv. Blev riktigt nöjd och min fina häst verkade också glad och nöjd.
 
Sen blev det trav för hela slanten. Senaste gångerna har jag fokuserat mycket på att sitta ned i traven men idag gjorde vi tvärt om. Försökte ha en bra sits i lättridningen i traven samtidigt som jag ville få henne att mjukna och höja ryggen, vilket vi faktiskt lyckades med i slutat.
 
Till sist så blev det galopp och det gick bra. Inget jag går in i detalj på nu men vi klarade dagens mål vilket är skönt. 
 
 
Vad fokuserade ni på senast ni red?
Vardag med häst | | Kommentera |

Nytt stall är nog det bästa som finns

Igår var jag och familjen hos fd. stallägarepå deras nya fina gård där de driver islandshästverksamhet. Nybyggt stall och ridhus och otroligt fina lösdrifter, så avundsjuk! 
 
Blir troligen ridläger där i sommar med Rosen och har en, typ föreläsning inbokad 1 maj! 
 
 
 
 
Här hittar ni deras hemsida!
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp