Hur kan jag veta?

Jag gav mig verkligen in i att försöka se och förstå djurens sits i olika livsstilar för dem. Tyvärr kan man inte prata med djuren för att förstå dem, men jag vet, att djuren har känslor som vi och att de kan känna smärta, oro, kärlek och glädje. Det är inget påhitt att en hund, eller en gris, har ont om den har gjort illa sitt ben, som exempel? Många lever degligen med djur och på samma sätt som att vi kan se olika humör och känslor i våra husdjur - så har alla djur dessa känslor, bara för att det är en tradition att äta julskinka på julafton - så behöver det inte betyda att det är rätt och, eller att djuret inte tar skada av det? För tyvärr så är det okej att utsätta djuren i vår värld för lidande. Eller - inte alla så att säga...
 
Jag gör dagligen research, och läser och tittar på olika filmer och läser artiklar, och försöka diskutera frågan och se varför man ser så olika på djurrättsfrågor. 
 
Men jag gör hela tiden exempel med mig själv - för ett år sedan hade jag aldrig sett mig själv som vegan, och jag tyckte att det var extremt att inte äta ägg och mjölk tillexempel. Och såhär har det alltid varit - tills jag började undra, och grävde djupare än att tro på att "Mjölken är naturens egna sportdryck". Stämmer detta? Kankse för vissa, men inte under några omständigheter för min del längre. Dock, har det aldrig riktigt varit så, då jag vetat att mjölk inte är så bra som man tror.
 
För att få sitt kött märkt av Svenskt Kött så måste vissa kriterier uppfyllas. Tillexempel så måste djuren vara uppfödda i Sverige och djuren får max transporteras i 8 timmar. Detta, enligt Svenskt Kött är ju bra och viktigt eftersom Sverige har världens mest omfattande Djurskyddslag. Det jag skulle vilja veta då är - hur dålig är resten av världens? Bara för att Sverige har den mest omfattande betyder det inte att det behöver vara bra, och jag tror nog inte att den är så värst bra heller, eller var det bara jag som såg Kalla Fakta när de granskade djurhållningen? Här kan ni se det.
 
Jag läser och tittar på videos och intervjuer från båda sidorna - för att veta vad jag står för och för att kunna se argument och se allt från två håll. Man ska vara källkritisk men någon stans handlar detta till största del om att välja att se sig själv tillåten att utsätta andra levande varelser för lidande, utsätta min kropp för föda den ej är skapad för, sätta vår planet i fara och låta tusentals människor dö av svält. För att man vill bidra till lidande och äta julskinka, dricka ett glas komjölk och bära minkens päls. Istället för att äta substitut, dricka mandelmjölk och bära en bomullsjacka. 
 
 
 
Det skevaste tycker jag är just synen på olika arter och djur. Djur som egentligen känner och lever lika mycket för sin egen skull. Jag ser ingen skillnad på svart eller vit, kvinna eller man (eller annat kön för den delane), eller mellan gris och hund - som exempel. Alla har lika mycket rätt att leva i en trygg och kärleksfull miljö. Och alla har rätt till ett bra liv. 
 
 
Bild från: Svenskt Kött
 
Bild från: Djurrättsalliansen
 
Vi väljer att trp på det vi vill, men: Känns det så bra att göra saker på andras bekostnad?
Allmänt, Djurrätt | Djurrätt, Djurrättsalliansen, Djurrättsfrågor, Svesnkt Kött | |
Upp