De bästa nyårslöftena - tips!

Snart nyår - snart man skriver en lista på hur mycket man ska börja träna, äta nyttigt och ta tag i skolan. Jag brukar tänka att "detta året ska bli sjukt bra" men sen så brukar jag lämna det mesta fritt.
 
Jag tycker att varje stund är ett bra tillfälle att göra något - vill du börja träna? Börja! Vill du äta mindre godis? Kör! Man behöver inte vänta till ett årskifte, när verje stund kommer med nya möjligheter.
 
Dock kan jag inte säga att jag är jättebra på att ta alla tillfällen i akt och leva i nuet, tyvärr. Men jag gör mitt bästa!
 
Men, om man nu vill göra en ändring under 2016 - varför inte göra något som är bra för både din hälsa, djuren och miljön? Här är mina tips:
 
- Trappa ned på köttet. Inte behöver du ha bestämt att när klockan slår tolv och det nya året börjar så kommer du aldrig mer äta kött. Det hade varit det bästa, men låt dig ha hela året på dig att trappa ned på det! Jag ska försöka ha lite mer varddags recept som jag delar med mig av här på bloggen, då kan ni ockcå få lite inspiration till god vegomat!
 
- Köp inga djur - adoptera! Djur är det bästa som finns, men jag har mer och mer börjat fundera över varför vi har rätt till att köpa och sälja dem som varor. Avel av djur är jag inte för, men det finns djur som inte har något hem, därför kan vi bestämma oss att inte köpa något djur under detta år, istället adoptera någon som behöver ett kärleksfullt hem. Vill ni att jag ska skriva mer om adoption och nej till avel?
 
 
 
- Inte bära någon annans - köp inte päls/skinn/läder eller något annat som har tillhört något djur. Gör man det bidrar man bara till onödigt lidande, då man mycket väl kan hålla sig varm, klä sig snyggt eller köp andra saker av syntet. 
 
- Inte besöka någon cirkus eller djurpark (eller annan plats där djur är underhållning - för det är dem inte). Inte nog med den onaturliga miljön och allt vad det innebär så måste djur som är till för underhållning ofta utsättas för våld och obehag. 
 
- Sluta äta animalier över huvud taget; för din hälsa, för miljön och för djuren.
 
- ELLER BLI VEGAN - då gör du allt detta. Kort och gott väljer du djurens, din och miljöns välmående istället för det motsatta! 
 
(Bildkällor: google.com)
 
Hoppas ni får ett bra avslut på detta år. Detta var ett tidsinställt inlägg, och troligtvis sitter jag just nu på ett flygplan till värmen - Sri Lanka!
 
 
Allmänt, Djurrätt, Vegan | | Kommentera |

Oman, Muscat

Tjenare på er! Har varit ute o rest sedan fyra imorse, nu är vi i Oman där det finns gratis(!!!) Wifi, och vi väntar på vårt sista flyg som ska ta oss till Sri Lanka. 

Hatten av till Oman air som vi flugit med! Veganmat fixades utan problem, servicen var i topp och alla var trevliga. Tillgång till både film och spel på planet. 

När vi hörs nästa gång med ett färskt inlägg kan jag ej svara på. Några tidsinställda kommer dock på löpande band, så vi hörs senast 2februari med live-update! Kram!!


Allmänt, Resor | | Kommentera |

Våfflor

Gjorde våfflor häromdagen, grundat på recept från Vegokoll.se
 
 
 
Jag använde cocosfett istället för smör. Extra frasiga, men ingen annorlunda smak!
 
 
 
'
 
Hade tofuvaniljglass och drottningsylt på. Otroligt gott!!!
Allmänt, Vegan | cocosfett, veganska våfflor, våfflor | | Kommentera |
Upp