södervärme i Sverige plus stallet mitt i natten

Hej finisar!!
 
 Nu sitter jag ute i bikini och redigerar frågestundsvideon. Riktigt konstigt var det att prata med sig själv, men, ja. Hoppas att den kommer upp någon gång denna vecka (har bara hunnit föra över ena delen då det tog jättelång tid). 
Igår så trodde jag att det skulle börja regna och åska under dagen, molnen tycktes också tro det men inget kom. Dock skulle det behövas lite regn, så inatt får det gärna falla ned en aning..
 
Iallafall. Vid nio-tio tiden så åkte jag till stallet. Rosen kom direkt fram till mig och hon fick gå upp till stallet. Kollade igenom henne och borstade snabbt igenom henne, sadlade, tränsade bettlöst och gick ned till ridbanan. 
 Hade inget speciellt planerat att vi skulle göra, så körde en volt med alla gångarter först i höger varv, därefter vek jag av och bytte. Hon tyckte självklart att vi inte skulle gallopera i högervarv när jag bad henne, men när man ska skritta skulle man allt galoppera hihi.
Sen sadlade&tränsade jag av och lät henne gå omkring lite med mig på ryggen. Tränade lite smått att stanna och gå framåt. Därefter hoppade jag av och sprang omkring lite med henne, tills hon hade tröttnat och ville ut igen. 
Ska försöka få lite nya bilder så snart som möjligt också, lovar.
 
Vad hade ni för er igår?
Allmänt, Vardag, Vardag med häst | | 2 kommentarer |

Vad är det med Freja?

För ett par fyra-fem dagar sedan upptäckte vi att Freja fått sina exem, igen.
Från början: Vår kära labrador älskar vatten. Att bada och simma omkring i sött som salt är det bästa hon vet. Hela hon är så glad, så man blir själv likadan. Glad.
 Dock, så har hon fått oturen att få våtexem. Alltid efter att hon badat har man behövt torka henne noga med helst hårtork för att hennes hemska exem inte ska krypa fram. I perioder har det varit värre än andra. 
 
Nu, i våras då vi var på västkusten på vårt land, så fick hon bada. Vi var uppmärksamma på om hon skulle få exem, men inget dök upp. 
 
Hon badade lite då och då, men inget hände. Hon kunde självtorka utan att få exem.
 
Nu har hon och mamma haft samma prommenad på morgonen då hon badat. Och nu, för en ca. fyra dagar sedan, BAM massa exem, från ingenstans. 
 Men som när hon tidigare fått, så brukar vi låta det vara, så läker det oftast av sig självt. Två dagar sedan var det så illa att Freja led. Hon gick och gömde sig och gnälde, helatiden. Mamma åkte direkt med henne till en veterinär som är otroligt duktig. Hon kunde inte göra så mycket, inte mer än att ge smärtlindring och recept. Hon rakade också runt exemen.
Varken tratt eller något annat på huvudet kan hon ha, då det största och värsta såret/exemet är bakom och under örat på halsen. Tyvärr kliar ju därfor Freja på det, så det blöder.
 Men nu, två dagar cirkus med medicinering och gjort rent såren så lider hon inte längre, tack och lov. Hon mådde verkligen inte bra där ettag, men nu får hon bara stå ut med att inte bada, och äta köttbular med medicin i. Men det går bra och hon är superduktig. 
Oredigerade bilder, men underbara ändå, Freja är ju på dem!
Mina Djur | | En kommentar |

26/7 i bilder

Okej, bloggandet har inte varit på topp då mina dagar varit ganska enformiga. 
 Gårdagen får en heldagssammanfattning i bilder denna gång:
Gick upp tidigt för att cykla till stallet och rida till den vanliga badplatsen. Dock tyckte nog inte Rosen att det var sådan bra ide så det gick som det gick.
När jag kom tillbaks från turen fick Rosen lite hö i hagen och sedan blev jag bjuden på supergod "frukost" vid halv elva. Tänkasig, så tidigt var  jag inte ens vaken idag.
Är hamstervakt åt min kompis hamster sedan några dagar också. Så jag lät Ruby vara ute o springa lite.
Då våra grannar inte var hemma så gav de oss tillgång till deras pool också. Mys var det i värmen!
Vid två-tiden (hjälp vilken lång dag det blev av att vakna tidigt!!) så var jag mamma och pappa vid hamnen i grannstaden och matade gräsänder (+ en anka) med nybakat bröd från affären. Sedan unnade vi oss själva med varsinn glass. 
Vi åkte hem och bara var en stund. Efter detta begav vi oss till vattnet och åt frukt & badade och prata. 
På kvällen efter att ätit godis, vofflor och att somnat i hammocken (hihi) så kollade vi på film. 
Vad var det bästa från er dag?
Foto, Vardag | | En kommentar |
Upp